999.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Maximale grasoppervlakte: 500 m²
  • Maaibreedte: 17 cm
  • Accuspanning: 18V

Gardena

Met de Gardena robotmaaier Sileno City 500 worden kleinere en smallere stadstuinen tot in de puntjes verzorgd. De scherpe stalen messen en het SensorCut-systeem maaien jouw gazon nauwkeurig en laten geen streep-of spoorvorming achter. De maaier kan worden gebruikt op een gazon met een maximale oppervlakte van 500 vierkante meter. Dankzij het zwenkbare achterwiel is de maaier erg wendbaar, hellingen tot 25% en smalle doorgangen zijn zodoende eenvoudig te bereiken. Hierdoor kan de maaier met gemak maaien in kleinere en smallere tuinen, zoals in de stad. De maaier werkt op een stille accu van 18V. Zodra de accu bijna op is, keert de machine vanzelf terug naar zijn laadstation. Dankzij de geluidloze accu kan je gelijk ook genieten van alle rust. De maaier werkt na installatie compleet automatisch. Het installeren van de maaier hoeft maar 1x en gaat erg makkelijk. Zo word je door de installatie geleidt en berekent de maaier het maaiplan. Je kan tijdens de installatie bijvoorbeeld aangeven op welke tijden er gemaaid moeten worden. Hierdoor werkt de robotmaaier alleen wanneer jij dat wilt. De maaier rijdt altijd in elk seizoen want de machine kan namelijk tegen regen. Daardoor is die ook met een tuinslang makkelijk te onderhouden. Door de gevoelige botssensoren kan de grasmaaier obstakels herkennen en er zo niet tegen aan rijden. De stalen messen stoppen met draaien zodra de maaier wordt opgetild. Door de beveiliging tegen dieven wordt er om een pincode gevraagd zodra de maaier is opgetild of wordt gestopt. Een onjuiste pincode veroorzaakt een alarm. Kortom, met de Gardena robotmaaier Sileno City 500 heb je altijd een uitstekend verzorgd gazon zonder enige moeite.

Hoe installeer ik een robotmaaier?

Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.

Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.

Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.

Hoe bedien ik een robotmaaier?

Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 627155
EAN 4078500032636
Merk Gardena
Duurzaam huis Nee
Algemeen
Kleurfamilie Blauw
Type Robotmaaier
Materiaal snijsysteem Staal
Afmetingen
Maaibreedte 17 cm
Gebruik
Minimale grasoppervlakte 500 m²
Maximale grasoppervlakte 500 m²
Technische kenmerken
Zelfrijdend Ja
Energiebron Accu
Met opvang Nee
Geluidsniveau 60 dB
Instelbare hoogte Ja
Min. instelbare hoogte 20 mm
Max. instelbare hoogte 50 mm
Automatische veiligheidsuitschakeling Nee
Accu
Capaciteit accu 2.1 Ah
Voltage 18 Volt
Onderdeel accu platform Niet van toepassing
Reviews worden geladen

Recent bekeken