Doe het zelf

Kurkbehang aanbrengen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

In deze klusvideo laten we je stap voor stap zien hoe je kurkbehang op een wand aanbrengt. De manier van aanpak is gelijk aan vliesbehang. We doen dit op een kleine muur voor.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (10)  • Gereedschappen (6)Voorbereiding

Het mooiste resultaat bereik je op een zo vlak mogelijke ondergrond. Vul daarom gaten op met muurvuller en steek of schuur oneffenheden weg.

Loodlijn zetten

Bepaal je beginpunt, Het beginpunt bepaal je door de horizontale breedte op te meten. En deze te delen door de breedte van de rol. Zet een loodlijn uit met behulp van een waterpas.

Banen snijden

De lengte van de baan bepaal je door de hoogte van de muur te nemen en daar tien centimeter bij op te tellen. Nu kan je beginnen met het snijden van de eerste baan. Roer het behangplaksel voor gebruik goed door. Gebruik een blokkwast en smeer de muur in waar je gaat plakken. Doe dit iets breder dan breedte van de baan, ongeveer 2 cm.

Lijmen

Plak van boven naar beneden. Zorg ervoor dat je boven en onder 5 centimeter vliesbehang overhoudt en druk het behang netjes tegen de loodlijn aan. Dit snij je straks weer weg.

Plakken

Druk het kurkbehang aan dmv een behangroller en rol vanuit het midden naar de zijkanten toe. De hoeken druk je aan door gebruik te maken van een behangspatel. Lijm het volgende deel van de muur in. Houd ook hier 5 centimeter boven en onder over. Plak de volgende baan stotend en in dezelfde richting tegen de vorige baan, anders krijg je kleurverschil. Rol en druk de hoeken van het behang weer aan. Verwijder eventuele lijmresten op het kurk direct, doormiddel van een vochtige doek.

De naden tussen de behang banen rol je na met een speciale naden roller. Zo wordt de overgang van twee banen mooi egaal en glad. Snij alle banen boven en onder met een scherp hobbymes en een behanglineaal af.

Zo, dat is een mooie strakke kurkwand!

Aanbiedingen & acties

Altijd voordeel bij KARWEI  Alle aanbiedingen
Vliesbehang Sarah wit (dessin 32-930)

Vliesbehang Sarah wit (dessin 32-930)

  29.95
22.46
icon Bekijk product
Vliesbehang Sarah taupe (dessin 32-929)

Vliesbehang Sarah taupe (dessin 32-929)

  29.95
22.46
icon Bekijk product
Vliesbehang Beton grijs (dessin 32-940)

Vliesbehang Beton grijs (dessin 32-940)

  29.95
22.46
icon Bekijk product